NAJNOVIJA VEST SA SAJTA
Arriva pustila prvi Maz u saobraćaj!
http://www.balkantransport.net/arriva-pustila-prvi-maz-u-saobracaj/

Ford

Deo foruma namenjen diskusiji u proizvođačima.

Moderator: Moderator

Pravila foruma
Na forumu se strogo zabranjuje :
- Vređanje i omalovažavanje bilo kog člana foruma
- Vređanje foruma kao organizacije
- Rasprava o političkim temama
- Diskriminisanje bilo koje osobe, ili bilo koje druge ogranizacije
Korisnikov avatar
roker 70
Postovi: 150
Pridružio se: 12 Avg 2012, 12:12

Ford

Postod roker 70 » 13 Avg 2012, 17:47

Slika

Henry Ford, čovek koji je motorizovao Ameriku
Henry Ford (1863 - 1947), sin farmera iz američke države Mičigen je od detinjstav bio fasciniran modernom tehnikom. Prvo je radio na farmi svog oca, ali je sa šestnaest godina otišao u grad i zaposlio se kao mehaničar. Njegovo prvo vozilo nazvano Kvadrycikl je izgradjeno u šupi iza kuće 1896 godine. To ružno pače sa motorom montiranim na ram sa četiri točka od bicikla, su pokretale gumene trake - ali se stvarno kretalo. Ford nije bio zadovoljen prvim uspehom, i ubrzo je svoj četvorotočkaš prodao za 200 dolara. Novac je uložio u poboljšanje svog motora.
Godine 1899, sa svojih 36 godina, Henry Ford je sa nekoliko partnera osnovao Detroit Motor Company, gde je postao glavni inžinjer. Medjtim kompanija je bankrotirala u roku od godinu dana, delom zato što je Ford bio odličan tehničar, ali u to vreme nije imao pojma o poslovnom svetu. Osim toga, u ekstermenim situacijama se pokazalo da je arogantan individualac koji nije izlazio na kraj ni sa kim. Kompanija je proizvodila automobile koji su imali problem sa kvalitetom a bili su skuplji nego što je Ford želeo. Ove okolnosti su 1901 dovele do likvidacije preduzeća.
Henry Ford se potpuno posvetio konstrukciji trkačkih vozila koje je i sam vozio. Sa nekoliko drugih partnera su u Detroitu osnovali novu firmu za proizvodnju automobila, ovaj put pod nazivom Henry Ford Company. Medjtim došlo je do neslaganja sa partnerima i zbog lošeg poslovanja Ford je isteran iz firme. Preostali akcionari su firmu promenili u Cadillac Automobile Company, čime je nastao još jedan poznat brend.
Henry Ford nije prestao da sanja o masovnoj proizvodnji. U to vreme automobil su mogli da priušte samo bogati ljudi, koje su pravili izuzetno vešte zanatlije. Ford je to hteo da promeni, hteo je da smanji cenu tako da je svako mogao da ga priušti. Da bi ostvario svoj san bila mu je potrebna visoka prvobitna investicija. Tvrdoglav i arogantan, je Ford imao loš ugled u Detroitu i sa nekoliko investitora se razišao a ostali nisu hteli da imaju sa njim ništa. Na kraju se spojio sa njavećim detroitskim trgovcem uglja Alexanderem Malcomsonem. Ford je imao njgovo poverenje, uglavnom zbog uspeha trkačkih automobila. Godine 1903, kao nova kompanjia fokusirana na proizvodnju serijskih automobila je osnovana Ford Motor Company.

MODELI..
Focus
Mondeo
Aerostar
Aspire
Bronco
C-Max
Capri
Cargo
Connect
Contour
Cougar
Courier
Crown Victoria
E150
E250
E350
E450
Econoline
Econovan
Edge
Escape
Escort
Excursion
Expedition
Explorer
Express
F-150
F-250
F-350
F-450
Fairlane
Fiesta
Flex
Freestar
Freestyle
Fusion
GT
Galaxy
Granada
Grand Marquis
Ka
Kuga
M
Marauder
Maverick
Mercury
Mustang
Orion
Probe
Puma
Ranger
S-Max
Scorpio
Sierra
Streetka
Taunus
Taurus
Tempo
Thunderbird
Tourneo
Tourneo Connect
Transit
Windstar
XR3Сале-
Postovi: 146
Pridružio se: 23 Jan 2017, 16:41

Re: Ford.

Postod Сале- » 18 Jun 2017, 19:04

Ford Diesta.
SlikaSlika
Povratak na “Proizvođači automobila”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost