NAJNOVIJA VEST SA SAJTA
Arriva pustila prvi Maz u saobraćaj!
http://www.balkantransport.net/arriva-pustila-prvi-maz-u-saobracaj/

Neobus

Deo foruma namenjen diskusiji o turističkim modelima autobusa.

Moderatori: becks89, MILE, Moderator

Pravila foruma
Na forumu se strogo zabranjuje :
- Vređanje i omalovažavanje bilo kog člana foruma
- Vređanje foruma kao organizacije
- Rasprava o političkim temama
- Diskriminisanje bilo koje osobe, ili bilo koje druge ogranizacije
OnLine
Korisnikov avatar
becks89
Site Admin
Postovi: 3762
Pridružio se: 24 Jul 2012, 13:31
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Neobus

Postod becks89 » 02 Avg 2012, 16:41

Neobus

Slika


BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net

OnLine
Korisnikov avatar
becks89
Site Admin
Postovi: 3762
Pridružio se: 24 Jul 2012, 13:31
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Neobus

Postod becks89 » 14 Avg 2012, 20:04

Sa starog foruma
Miki BGD napisao:Za početak:
Slika
Slika


sremacns napisao:Slika


becks89 napisao:Odlične fotke momci :)


Miki BGD napisao:Hvala! :D


sremacns napisao::) evoga jos malo ...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika


sremacns napisao:i jos malo :)
Slika
Slika


sremacns napisao:Slika
Slika


BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net

Korisnikov avatar
Se7en
Postovi: 621
Pridružio se: 01 Avg 2012, 22:35
Lokacija: Čačak

Re: Neobus

Postod Se7en » 14 Avg 2012, 20:09

Evo nešto malo novije :mrgreen:
Neobus Universo L, Autoprevoz Čačak #577

Slika


Slika


devla_pb
Postovi: 50
Pridružio se: 14 Avg 2012, 23:28
Lokacija: Priboj

Re: Neobus

Postod devla_pb » 31 Okt 2012, 18:55




Korisnikov avatar
Cuja
Postovi: 815
Pridružio se: 22 Sep 2012, 20:23
Lokacija: Vrbas

Re: Neobus

Postod Cuja » 26 Maj 2013, 22:02

Neobus izlazi iz stečaja
N. SUBOTIĆ | 22. maj 2013. 22:56 | Komentara: 0
U pogonima "Neobusa", fabrike autobusa iz Novog Sada, spremaju se za izlazak iz stečaja. Oporavak "Neobusa" krenuo i pre početka saradnje sa kineskim "Jutongom"

Kliknite na sliku za uvećanje


NEOBUS", fabrika autobusa iz Novog Sada, koja je pre nekoliko meseci otišla u stečaj, trebalo bi, kako najavljuju upućeni, već na sledećem ročištu na Privrednom sudu, da se iz stečaja "izvuče", tim pre što se u pogonima ove fabrike, već privode kraju četiri luksuzna turistička autobusa, a u fabrici je na ovom, ali, i ugovaranju novih poslova, zaposleno 45 radnika.


U Novi Sad je, kako ističe Zoran Kijac, predsednik Upravnog odbora "Neobusa", doputovala delegacija privrednika iz Kine, predstavnika fabrike "Jutong", najvećeg svetskog proizvođača autobusa, kako bi dogovorila mogućnosti za početak saradnje sa novosadskom fabrikom.

"Neobus" je, podsećamo, privatizovan na aukciji 2004. godine kad je kupac iz Saudijske Arabije, Mohamedali Al Magrabi, koji je u Srbiju došao da kupi autobuse za svoje autoprevozničko preduzeće, kupio celu fabriku za 720.000 evra. Poslovi, međutim, nisu išli kako je planirano, tako da je preduzeće završilo u stečaju.

- O tome koliko je priča o saradnji ozbiljna najbolje govori i to što će delegaciju primiti gradonačelnik Novog Sada - kaže Kijac. - Sama fabrika, koju gosti predstavljaju, odnedavno je, sa proizvodnjom od 52.000 autobusa godišnje, preuzela primat od "Mercedesa" koji proizvodi 49.000 autobusa godišnje.


TEHNOLOGIJA
"NEOBUS", kako ističe Starović, ima savremenu tehnologiju proizvodnje autobusa, pošto su proizvodne linije napravljene zbog posla sa partnerima iz Holandije pre nekoliko godina. - To ulaganje u tehnologiju, donekle je i "kumovalo" odlasku u stečaj, pošto posao sa Holanđanima nije realizovan željenom dinamikom, i na kraju nije ni završen - kaže Starović. - Bez obzira na to, trebalo bi iskoristiti nove mašine, i ponovo zaposliti radnike u ovoj fabrici.

Sa budućim partnerima, dodaje Kijac, trenutno se definiše nivo kooperacije, pošto bi partnerima iz Kine bilo interesantno da kroz "Neobus" "uđu" na tržište bivše Jugoslavije, ali i cele Jugoistočne Evrope.

- Na tržištu Srbije, godišnje se proda oko 600 autobusa proizvođača iz Ukrajine, Belorusije i Rusije, koji su nešto jeftiniji od onih koje je "Neobus" do sada proizvodio - objašnjava Kijac. - Planiramo da sa partnerima iz Kine, napravimo prototip autobusa, koji će imati povoljnu cenu, ali će zadovoljavati sve uslove neophodne za ulazak na tržište EU. To nama u "Neobusu" ne bi trebalo da bude problem, jer smo već savladali sve zahteve proizvodnje za EU, i imamo neophodne mašine.

U fabrici bi, kad se ovaj posao završi, odnosno, kad iz faze stečaja, uđe u fazu restrukturiranja, moglo zaposliti oko 130 radnika.

- Trenutno imamo angažovanih oko 30 radnika, iako smo u stečaju - kaže Kijac. - Plan je, naravno, da broj radnika povećavamo sa rastom proizvodnje, odnosno, sa brojem autobusa koje prodajemo.

NADA ZA METALCE

MILAN Starović, jedan od lidera sindikata "Solidarnost", koji je već najavio saradnju sa Kinezima, ističe kako bi ponovno pokretanje "Neobusa" moglo da donese preporod ne samo ovoj fabrici, već i metalskoj industriji Novog Sada.

- Saradnja sa ovim, najvećim proizvođačem autobusa na svetu, i proizvodnja velikog broja autobusa trebalo bi da pokrene i ostale metalske fabrike - kaže Starović. - Samim tim, ukupan broj zaposlenih mogao bi da se meri ne desetinama, nego stotinama...
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... iz-stecaja


A gde je pecat ?


Povratak na “Međugradski i turistički autobusi”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost